Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

  • Basiskompetanse
  • Selvutvikling "Våge å være meg".
  • Kurs og foredrag.
  • Livs-og karriereveiledning.

  

Kategorier

Vestlandsnytt Herøy og Sande: Fredag 11.oktober 2002

fredag 19. januar 2018

Vestlandsnytt  Herøy og Sande: Fredag 11.oktober 2002

Vestlandsnytt

Herøy og Sande: Fredag 11.oktober 2002

Bildetekst: Kurshaldar Steinar Hanson på plass for å gi barnehagetilsette i Herøy ein real ”Pep – Talk”

”Pep talk” for barnehagetilsette.

I ein stressa kvardag kan det være vanskeleg å behalda trua på ein sjølve og den jobben ein er sett tl å gjere. Det gjeld også for barnehagepersonell, og den utrulig viktige jobben dei gjer.  I går var pedagog og kinesiolog Steinar Hanson på plass på kulturhuset for å gi barnehagetilsette i Herøy ein real ”pep-Talk”.

Det kurset handler om er rett og slett å gjære barnehagemedabeiderane gladare. Og det gjer ein mellom anna ved å eit bevisst val når det gjeld tankesett. Vi har ansvar for å være glade sjølve, og samstundes at andre også er glade. Vi må med andre ord lære oss å snakke saman og forstå kvarandre betre, og då må vi bli skikkeleg kjende med kvarandre, sier Hanson som eig og driv utdannelsesselskapet ”Educo”.

Enkelte har den eigenskapen at dei nærast eksploderer umiddelbart når det er noko som går inn på dei. Andre har veldig lange lunter. Slik at frustrasjonen og problema får god tid til å samle seg opp. På den måten vert skasplosjonen så mykkje større når han først kjem. I tillegg kan slike undertrykte kjensler og meinger føre til både psykiske og fysiske lidningar. Om vi er flinke til å snakke saman kjem aldri denne eksplosjonen. Vi sterter ein samtale i staden for å starte ein krig, seier Hanson. Tru på seg sjølv og tru på betydningen av den jobben ein gjer, er viktig både for trivsel, samhald, og humør på arbeidsplassen, meiner Kinesiologen.

Vi møter stadig folk som smilande frå øyre til øyre fortel at dei er tannlegar og liknande og tydelig e stolte av det de gjer. Men når ein spør banrehagetilsette får ein altfor ofte svaret ”Eg jobbar berre i barnehage eg”… No er dt få yrke der ein i like stor grad kan si at man har framtida i hendene som i ein barneahge. I dagens samfunn der mor og far slit med å få til til alt , vert grunnlagt i barnehagen. Barnehagetilsette gjer ein utrolig viktig jobb, og det er det eg er her for å fortelje dei, sier Steinar Hanson. Kurset Glade voksne i barnehagen” har slått svært godt an i fleire delar av landet. Til no har meir 11.000 tilsette frå over 770 barnehagar nytta seg av tilbodet.

 Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn