Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

  • Basiskompetanse
  • Selvutvikling "Våge å være meg".
  • Kurs og foredrag.
  • Livs-og karriereveiledning.

  

Kategorier

Oslo Søndre

lørdag 10. april 1993Oslo Søndre

Mange lar være å gjøre ting de har lyst til fordi de ikke tør, og det kan jeg hjelpe dem med, sier Steinar Hanson fra Skullerud. Han har gjort Suksess med kurs i Selvutvikling.

 Kurs i selvutvikling er in. De fyller et behov i tida, og folk strømmer til. Steinar Hanson fra Skullerud er en av de som har gjort suksess med kurs i selvutvikling. - Mange lar være å gjøre ting de virkelig har lyst til simpelthen fordi de ikke tør gripe muligheten, og med det kan jeg hjelpe dem, sier Steinar Hanson

__________________________________________

Skullerudmannen er selv et eksempel på at det nytter å strekke seg etter nye mål og er på mange måter en bekreftelse på nytteverdien av sitt eget kurs. 19 år gammel gikk han i tømrerlære, da han fant ut at det ikke var bygningsarbeider han skulle bli. Den avgjørelsen skulle li starten på noe som skulle vise seg å bli en suksess.

I 1984 begynte han med opplæring og utdanning av folk i næringslivet, med service - og smilekurs. Det var der han først så behovet for selvutviklingskurs. Selvbildet var hos mange skremmende lavt, og det var der den unge Skullerudgutten bestemte seg for å sette inn sine ressurser. Men for å komme dit måtte han selv gå på en rekke kurs i selvutvikling for å kunne lære videre. I tillegg er han utdannet Kinesiolog, en alternativ behandlingsform som særlig omhandler bevegelseslære, spesielt den som er relatert til muskelbevegelse og spenninger i muskelaturen. Fra 1988 har han holdt egne kurs i Selvutvikling.

SETT DEG KLARE MÅL !

- Mange lar rett og slett være å gjøre ting de har lyst til fordi de ikke tør, sier Hanson. Det kan være ønsker frå å gjøre karriere i yrkeslivet til å mestre hverdagslivets krav, alt fra f.eks det å starte egen bedrift til å gå på swing - kurs. Mange mennesker rygger forskremt tilbake for slike tanker og tenker : - Det kan kanskje hun fikse, men jeg - aldri ! Om disse menneskene skal komme noen vei må de bedre sitt selvbilde. Dette innebærer å sette seg klare mål, og planer for å nå disse.

- for selvtillit er ikke noe man har eller ikke har, mener Hanson. Manglende selvtillit kan sammenlignes med en svak muskel. Slik trening øker muskelsytrken, bygges selvbildet ved stadig øvelse.

 

HJELP TIL SELVHJELP.

Steinar Hanson sitter ikke inne med et magisk trylleformular som får folk til å gå ut fra kurset som nye sterke mennesker. Kursene er derimot hjelp til selvhjelp for å komme videre. -Kurset er et redskap for å sette ting ut i livet, sier han selv. Gjennom forelesninger og gruppearbeid blir kursdeltakerene mer klar over sine positive og negative sider. Hvilke positive og negative tanker har jeg om meg selv ? I hvilke situasjoner føler jeg meg trygg, når føler jeg meg liten ?

Kuresene gjennomføres i to trinn. Hvert kurs går vanligvis over en helg. Detlakerantallet er 15 på hvert kurs. Hanson holder kurs i Oslo og tilliggende kommuner. Og folk strømmer til. alle kursene er oppfylte. I vår meldte det seg så mange på Lillestrøm at det måtte arrangeres tre ekstrakurs.!

Mange yrkesgrupper har vært representert på kursene: Politibetjenter, sykehuspersonell, barneahgeansatte, mediafolk foruten arbeidsledige og hjemmeværende. Det er helst kvinner som går på kurs, de kan som kjent lettere snakke om sine følelser og problemer. Menn er mer opptatt av karrieren og er mer kom - til-saken orientert.

-Men tør kanskje ikke å gå et slik kurs? undrer Hanson. Men han bedyrer at dette ikke er farlig. Alle får noe igjen for å gjennomføre et kurs. Men for virkelig å komme noen vei krever det at man tar seg selv i nakken og jobber med seg selv !Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn