Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

  • Basiskompetanse
  • Selvutvikling "Våge å være meg".
  • Kurs og foredrag.
  • Livs-og karriereveiledning.

  

Kategorier

Finnmark Dagblad 2 . Glade voksne i barnehagen

tirsdag 23. oktober 2001Finnmark Dagblad 2

Glade voksne i barnehagene

Samarbeid, Motivason,Selvbilde, Selvtillit og Trivsel. Det er stikkord for Educos opplæringsprogram "Glade voksen i barnehagen" som i går ble kjørt for samtlige ansatte i barnehagene i Nordkapp.

Dette er interessant, og det er et veldig fengende opplegg sier ente Floer, Beate Brynjulfsen, Aina Iversen og Jorunn Danielsen, fire av kursdeltakerene. Sammen med medarbeidere fra samtlige barnehager i kommunen hadde de i går satt seg på skolebenken til en dag med fokus på de voksne sin hverdag i barnehagen.

Arbeidsmiljø.

Leder for opplæringsprogrammet, Steinar Hanson i Educo, mener det er et behov for å sette fokus på de voksne sin arbeidssituasjon.? Det handler om hvilket arbeidsmiljø vi utvikler. Ved å legge vekt på egenskaper som samarbeid, motivasjon, selvbilde, selvtillit og trivsel vil man øke den enkeltes arbeidsinnsats, trivsel og arbeidsglede, sier Steinar Hanson.

Han er leder for selskapet Educo som i utgangspunktet startet kursvirksomhet rettet mot små og mellomstore bedrifter. Etter hvert har barnehageansatte blitt en viktig målgruppe, og de har kjørt programmet for nærmere 10.000 barnehagemedarbeidere.

I starten hadde vi opplegg i en eller flere barnehager som slo seg sammen. Nå blir det staig oftere at vi kjører felles program for alle barnehageansatte i den enkelte kommune.

Kurs i Finnmark.

Også i Finnmark har det etter hvert blitt en del medarbeidere som har gjennomgått glade voksne . Det er blitt kjørt kurs i Sør-Varanger og ansatte i Karasjok, Porsanger og Kautokeino kjørte nylig gjennom en felles samling. Og aller først ute var noen barnehager i Hammerfest som slo seg sammen om et slikt program allerede i 1995.

Hanson forklarer at kurset bygger på det faktum at ingen er sterkere enn det svakeste ledd. Ved å styrke de svake ledd, blir man en sterkere kjede.

 

 

-Positive og Negative holdninger preger arbeidsinnsatsen til den enkelte medarbeider, sier Hanson før han fortsetter en ny runde med ?Glade voksne i Barnehagen?

<![if !supportLists]>-       <![endif]>Motivasjon er smittsomt. Det de ansatte lærer her, vil også smitte over på ?arbeidsmiljøet? blant barna, fastslår han.

Finnmarks Dagblad Honningsvåg: Tirsdag 23.oktober 2001 (FD)  Else M.LundalShare on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn