Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

  • Basiskompetanse
  • Selvutvikling "Våge å være meg".
  • Kurs og foredrag.
  • Livs-og karriereveiledning.

  

Kategorier

Drammens Tidene . Smilekurs for barnehagetanter

mandag 10. april 2000Drammens Tidene

Smilekurs for barnehagetanter

 PÅFUNN: - Vi skulle gjerne har funnet på mer sprell, men humøret klarer vi stort sett å holde oppe, sier førskolelærer Sandra Yanez (t.h) og Assistent Anne Marie Rennehvammen.

 Tekst: Bjørn Haakon Nilsen

 

- De har fullt kjør fra morgen til sen ettermiddag, men nå smiler de mer enn noensinne. 345 barnehageansatte i Buskekerud har gått på kurset " Glade voksne i barnehagen" - Og det har hatt effekt.

 

Ingen kan beskyldedenne yrkesgruppen for å være pottesure og totalt uten smilehull. Men for å unngå å bli hengehoder uten tæl og mot til å mestre hverdagen, har 23 barnehager i Buskerud meldt på personalet for å gi dem ny giv.

_________________________  

Det private firmaet EDUCO har guidet over 2500 barnehageansatte i Oslo, Akershus, Buskerud, Oppland og Hedemark. -Kurset ble sydd sammen etter vårt ssamarbeid med Folkeuniversitetet på Nedre Romereike, som gikk ut på å gjøre voksne glade sier innehaver Steinar Hanson.

- Kurset er rettet mot voksne i barnehagen for å gjøre dere sarbeidsdag litt bedre, slik at de kan gjennomføre sine plikter med større glede, trygghet og sikkerhet. Det er klart at dersom man har en sterk og positiv personalgruppe, vil dette skape en atmosfære som igjen gir gode signaler til den gruppe mennesker som man arbeider med, sier Hanson.

Hva mener så barnehagetantene som er blitt kurset? - Det var på tide å få et spark bak. Nå er vi mer konsentrert på å dra ut det positive i oss selv. Respekt og tillit overfor kollegene er viktig, og dette forplanter seg til barna som vi daglig omgås. Vi har lært å ikke ta noen sorger på forskudd, sier Sandra Yanez og Assistent Anne Marie Rennehvammen i Dalegårdsveien barnehage i Drammen.

De har lange og strevsomme fager, og legger ikke skjul på at de gjerne skulle hatt mer tid til å følge opp smilekurset i praksis. -Vi er stort sett i godt humør og gjør det beste ut av hverdagen. Likevel kan også vi bli bedre, men det er ikke så lett når ungene krever all oppmerksomhet, sier Sandra Yanez.

 Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn