Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

  • Basiskompetanse
  • Selvutvikling "Våge å være meg".
  • Kurs og foredrag.
  • Livs-og karriereveiledning.

  

Moss avis 22.juni 2018

MosseMalerne vil etablere en møteplass for kunst
Vil lage stor høstutstilling høstutstilling i Moss
MosseMalerne håper på 130 deltakere, både unge, eldre, amatører og profesjonelle, på “Høstutstillingen i Moss” i Orkerødparken til høsten.

– Dette skal være et folkelig arrangement, sier Steinar Hansen i MosseMalerne.

1. september inviterer MosseMalerne unge og gamle, amatører og profesjonelle kunstnere til høstutstilling i Orkerødparken.

– For øyeblikket vet vi om rundt 20 - 30 kunstnere som vil melde seg på, men vi håper på 130, sier Hansen.

På billedkunstutstillingen kan man delta med maleri, tegning, grafikk, skulptur, billedvev, fotografi, film, video, datakunst, installasjon, performance og grafitti. Det vil være en egen seksjon for barn under 15 år. Ordfører i Moss, Hanne Tollerud, og ordfører i Rygge, Inger-Lise Skartlien, skal klippe snoren.

– Det vil også være anledning å få kunstverkene sine juryert, forteller MosseMalerne. Påmeldingsfristen er 1. august.

Trenger møteplass

MosseMalerne en interessegruppe for «kunstnere og kunstglade som ønsker å lage en felles sosial møteplass for alle som er glad i kunst».

– I Moss og Rygge savner vi en møteplass for kunstnere flest, en arena og utstillingshall hvor amatører og profesjonelle kan delta og vise fram kunsten sin uten «nåløyesøknader» for å bli akseptert. Spesielt for unge kunstnere er dette viktig, sier interessegruppen.

– Vi jobber for å gjøre noe med det, og «Høstutstillingen i Moss» er et skritt på veien. Det nye kunstverkstedet på F15, som åpnes av kulturministeren i september, er et kjempeflott tiltak, men slett ikke nok for å samle og få vekst i et kunstmiljø, mener MosseMalerne.

De savner en utstillingshall, som også er markedssted og samlingsted for unge, eldre, amatører og profesjonelle kunstnere.

– F15 og Galleri Røed er bærebjelker for etablert kunst, men skal Moss-Rygge være en kulturby hvor det skapes vekst i et kunstmiljø, trenger vi en møteplass, sier MosseMalerne.

Orkerødparken

Den flotte Orkerødparken ligger like ved Orkerød Sykehjem.

Rundt parken ligger historiske bygninger som «Justus» og «Administrasjonsbygningen». Her er det blant annet historielag, musikkstudio og kunstatelierer, hvor også noen av MosseMalerne holder til.

Vil lage stor høstutstilling høstutstilling i Moss

Må muligens åpnes i eget vindu!

             

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn