Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

  • Basiskompetanse
  • Selvutvikling "Våge å være meg".
  • Kurs og foredrag.
  • Livs-og karriereveiledning.

  

Kurstilbud

Samspill og arbeidsglede

Dette kurset går mer i dybden og det jobbes aktivt mot egne og felleskapets oppsatte utviklingsmål. Kurset gjennomføres i forskjellige varianter, men gjør seg best når det går over to dager. Enten rett etter hverandre eller splittet med en arbeids- og prosjektperiode.

Noen ønsker å ha dette kurset som prosjekt og deler det opp i 4 x 3 timer fordelt på for eksempel et vårsemester eller høstsemester.

Kursdag 1:

Innstilling og holdning

Daglig utsettes vi for ytre og indre påvirkning. Dette påvirker våre tanker og holdninger hver eneste dag og bidrar til at vi oppnår enten et ønsket eller et ikke-ønsket resultat. Hvem er ansvarlig for din arbeidsglede? Hvordan holde på den positive holdningen som gir positive resultater vil her være fokus.

Positivt fokus

Alle har behov for anerkjennelse og derfor vil vi ta for oss noen positive og negative former for oppmerksomhet, samt se på hvilke ringvirkninger det gir.

I mellomtiden
Dersom det legges opp til en praksisperiode mellom første og andre forelesningsdag: Det er viktig at den enkelte jobber med temaene fra forrige samling og det blir lagt opp til et par emner som det skal fokuseres på i tiden mellom kursdagene.

Gruppearbeidet
Sammen er vi dynamitt: Det gjennomføres gruppearbeid / prosjekter i kursets praksisperioder. Her deles deltakerene inn i mindre grupper (etter avdeling, skift, etc) hvor et valgt tema diskuteres i fortid, nåtid og fremtid.

”Når man vet hvor man står kan man lettest bevege seg derfra. (Shanson)”

Kursdag 2:

Oppfriskning av kursdag 1
En liten runde for å friske opp det vi gikk gjennom forrige gang slik at alle har samme fokus. Spørsmål som har kommet fram i mellomperioden gjennomgås.

”Uansett spillets regler blir det aldri spennende før du fyller det med gnistrende og engasjerte spillere. (Shanson)”

Selvbilde, selvfølelse og selvtillit
Se deg selv, dine tanker og dine egne følelseser. Se dine medarbeidere og deres følelser. Gi deg selv og dine medarbeidere lov til å lykkes. Selvbildet er det bildet den enkelte har av seg selv. Selvfølelse er den enkeltes følelser. Selvtillit er det bildet vi viser resten av verden.

”Det som finnes på innsiden synes på utsiden og har enorm påvirkningskraft på omgivelsene”

Motivasjonen
Din verdi i andres øyne. Tro på deg selv. Tro på dine medarbeidere. Tro på jobben din.

Motivasjon er viktig for å opprettholde et trivelig arbeidsmiljø og ”jeg vil, jeg kan, jeg tør”-holdninger blant bedriftens medarbeidere. Den enkeltes tro på seg selv, den enkeltes tro på jobben de gjør og den enkeltes tro på sine kollegaer er trekløveret som vi fokuserer på her.

”Motivasjon er kroppens drivstoff”


Evaluering
Kursdeltakerne blir oppfordret til å fylle ut et evalueringsskjema på slutten av dagen. Det blir sendt sammendrag til oppdragsgiver.

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn